Promocje

Najnowsze opinie o produktach

Alina K. (Andrychów, Polska)  16 Nov 2019 :

(5/5) 

Oceniany produkt : Wiszący karmnik dla ptaków bogatka, rudzik, strzyżyk Delikatny, ale praktyczny. Można...

Alina K. (Andrychów, Polska)  16 Nov 2019 :

(5/5) 

Oceniany produkt : Kołatka do drzwi żeliwna w kształcie podkowy Piękna, elegancka, solidna, idealna...

Alina K. (Andrychów, Polska)  16 Nov 2019 :

(5/5) 

Oceniany produkt : Ogrodowy żeliwny schowek na klucze Żółwik jest przeuroczy. Solidnie...

Producenci

Żeliwna patelnia do gofrów na ognisko i palenisko

Zeliwna patelnia do przygotowania pysznych gofrów z ogniska

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie przesłał opinii

149,00 zł 149.00

Dodaj do listy życzeń

Opis

Waga2,22 kg
Materiałdrewno sosnowe, chromowany metal
Wymiary17,5x5,3x82,0 cm

Więcej informacji

Żeliwna patelnia do gofrów na ognisko i palenisko

Nasza patelnia została stworzona specjalnie do przygotowywania smakołyków  na ognisku a także w paleniskach. Wspólne robienie gofrów z ogniska  to super zabawa dla całej rodziny! Przepis na gofry nie jest skomplikowany, przygotowanie ciasta zajmie Wam jedynie chwilkę, a efekt zachwyci wszystkich łasuchów :) 

Gotowanie na łonie natury nie może być łatwiesze i przyjemnniejsze z naszymi akcesoriami. 

Warto zaznaczyć, że żeliwo jest bardzo odporym materiałem, jeśli będziemy się obchodzić się z nim we właściwy sposób wytrzyma wiele dziesiątków lat. 

Przepis na gofry z żeliwnej gofrownicy:

260 gram mąki pszennej
5 gram soli
20 gram proszku do pieczenia
30 gram cukru
2 jajka
400 ml ciepłego mleka
80 gram rozpuszczonego mleka
łyżeczka ekstraktu waniliowego 

W misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia, odstawić. Do osobnej miski wbij jajka, dodaj ciepłe mleko, wanilię  i rozpuszczone masło, wymieszaj i przelej zawartość do miski z suchymi składnikami, wymieszaj dokładnie do połączenia składników. Rozgrzej gofrownicę przez około 5-10 minut na małym/średnim ogniu (raczej nie bezpośrednio w ogniu, bo patelnia za bardzo się rozgrzeje). Aby zapobiec przywieraniu gofrów do patelni, posmaruj ją olejem roślinnym. Delikatnie nanieś ciasto na jedną stronę patelni, użyj drewnianej szpachtułki, jeśli musisz rozprowadzić ciasto po patelni, zamknij patelnię i umieść nad ogniem i smaż gofra przez około 3 minuty, aż będzie złoty i chrupiący. Serwuj ciepłe. Smacznego:) 


Z przepisu wyjdzie od 10 do 12 gofrów.  


Opinie

Produkty powiązane