Kategorie

Promocje

Najnowsze opinie o produktach

Grzegorz K. (Wrocław, Polska)  07 Sep 2020 :

(5/5) 

Danka H. (Studzionka, Polska)  27 Aug 2020 :

(5/5) 

Oceniany produkt : Duże ceramiczne poidełko dla ptaków Produkt prześliczny. Rewelacja....

Teresa K. (Rybnik, Polska)  20 Aug 2020 :

(5/5) 

Oceniany produkt : Sprasowane nasiona dla ptaków do powieszenia 330 gram Fajna propozycja dla małych ekologów.

Patelnia żeliwna na nóżkach do pizzy z ogniska

Pieczenie pizzy na ognisku to świetna zabawa dla całej rodziny.

Więcej szczegółów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie przesłał opinii

220,00 zł 220.00

Dodaj do listy życzeń

Opis

Wysokość 26,7 cm
Średnica 41,3 cm
Waga 4,9 kg
Materiał żeliwo

Więcej informacji

Patelnia żeliwna na nóżkach do pizzy z ogniska

Znudziła się Wam kiełbasa z ogniska? Mamy na to radę - patelnię do pieczenia pizzy na świeżym powietrzu. Patelnia ma nóżki, dzięki czemu można wygodnie ustawić ją nad ogniskiem czy w palenisku. Wspólne pieczenie pizzy na ognisku ucieszy nie tylko dzieci, to idealny pomysł na spędzenie czasu w gronie przyjaciół, każdy może skomponować swoją własną pizzę. Możesz użyć swojego ulubionego przepisu bądź skorzystać z zaproponowanego przez producenta.

Umieść patelnię nad ogniskiem, lecz nie bezpośrednio nad ogniem ponieważ szybko i bardzo mocno się nagrzewa co grozi spaleniem pizzy oraz poparzeniem przy próbie podniesienia patelni. 

Przepis na pizzę z ogniska!

500 gramów mąki na pizzę 
42 gramy świeżych drożdży
300 ml ciepłej wody
1 łyżka cukru lub 40 gramów miodu
1 łyżka soli
1 łyżka oliwy 

Przesiej mąkę do miski, zrób zagłębienie w mące, do którego wrzuć pokruszone drożdże, dodaj ciepłą wodę i pozostałe składniki, zagnieć ciasto. Wyrobione ciasto pozostaw przez około godzinę do wyrośnięcia w w misce pod przykryciem, miskę umieść w ciepłym miejscu. Umieść jedną czwartą część ciasta na oprószonym mąką blacie i rozwałkuj, możesz pokryć ciasto ulubionym sosem pomidorowy. Rozgrzej patelnię na ogniem, oprósz ją mąką i umieść na niej rozwałkowany kawałek pizzy, piecz pięć minut, a następnie umieść na pizzy ulubione dodatki. Piecz pizzę, aż rozpuści się na niej ser. Smacznego! 

Pamiętaj, patelnia bardzo się rozgrzewa, używaj podczas jej używania na ogniu ochronnych rękawic. 

Przed pierwszym użyciem patelni należy się pozbyć zabezpieczającej warstwy parafiny poprzez rozgrzanie patelni nad źródłem ciepła. Wycieraj patelnię ręcznikiem papierowym do momentu,ale ręcznik pozostanie czysty. Ponownie rozgrzej patelnię, wlej na nią olej roślinny i rozprowadź go po całej patelnie, tak aby była nim cała pokryta cienką warstwą. Wytrzyj ręcznikiem papierowym patelnię i to wszystko, patelnia jest gotowa do użytku! 




Opinie

Bądź pierwszą osobą, która oceni ten produkt !