Na magazynie: 1 szt.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Przepis na gofry z żeliwnej gofrownicy:
260 gram mąki pszennej
5 gram soli
20 gram proszku do pieczenia
30 gram cukru
2 jajka
400 ml ciepłego mleka
80 gram rozpuszczonego mleka
łyżeczka ekstraktu waniliowego
W misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia, odstawić. Do osobnej miski wbij jajka, dodaj ciepłe mleko, wanilię i rozpuszczone masło, wymieszaj i przelej zawartość do miski z suchymi składnikami, wymieszaj dokładnie do połączenia składników. Rozgrzej gofrownicę przez około 5-10 minut na małym/średnim ogniu (raczej nie bezpośrednio w ogniu, bo patelnia za bardzo się rozgrzeje). Aby zapobiec przywieraniu gofrów do patelni, posmaruj ją olejem roślinnym. Delikatnie nanieś ciasto na jedną stronę patelni, użyj drewnianej szpachtułki, jeśli musisz rozprowadzić ciasto po patelni, zamknij patelnię i umieść nad ogniem i smaż gofra przez około 3 minuty, aż będzie złoty i chrupiący. Serwuj ciepłe. Smacznego:)
Z przepisu wyjdzie od 10 do 12 gofrów.
Waga | 2,22 kg |
Materiał | drewno sosnowe, chromowany metal |
Wymiary | 17,5x5,3x82,0 cm |